Iata o reteta simpatica de Tort cu crema mascarpone si zmeura.
Ingrediente Tort cu crema mascarpone si zmeura
Blat
-250 g biscuiti digestivi
-125 g unt topit
-2 linguri cacao
Crema
-250 g mascarpone
-250 g branza proaspata de vaci
-250 g sau zahar pudra
-250 ml frisca lichida
-coaja de la o lamaie
-o esenta vanilie
-7- 8 foi gelatina
-250-300 g zmeura proaspata
Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si zmeura
Biscuitii se maruntesc pana ajung de consistenta unui pesmet.
Peste biscuitii maruntiti se adauga untul si cacaoa si se amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma rotunda de tort detasabila cu hartie de copt, se pune compozitia de biscuiti, se uniformizeaza si se da la rece pana ce se prepara crema.
Foile de gelatina se lasa la hidratat in 50 mi apa rece.
Intr-un vas punem crema de mascarpone care se amesteca cu zaharul pudra, cu branza de vaci,coaja de lamaie si esenta de vanilie .
Foile de gelatina se incalzesc putin se adauga peste compozitia de mai sus si se adauga frisca batuta. Jumatate din crema rezultata se asaza peste blatul de biscuiti, se adauga zmeura si restul de crema.
Se orneaza cu zmeura si se lasa la rece.
Sa aveti pofta!
Incearca si aceasta reteta video