Iata o alta reteta trimisa de Miclescumirela: Tort cu crema mascarpone. IL poti prepara de sarbatori
Ingrediente Tort cu crema mascarpone
Blat :
5 oua
6 linguri de zahar
5 linguri de nuca
4 linguri de ulei
3 linguri de faina
1/2 plic praf de copt
1 esenta de vanilie
Crema mascarpone:
4 galbenusuri
100 ml lapte rece
100 g ciocolata alba
2 cutii de mascarpone (500 g )
200 g zahar
1 plic de gelatina ( 10 grame)
500 ml frisca lichida
Mod de preparare Tort cu crema mascarpone
Pregatim blatul astfel: separam ouale, mixam albusurile si apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce albusurile au fost batute bine si zaharul s-a topit de tot adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul.
Apoi faina se amesteca cu praful de copt si si adauga in compozitie. Apoi se presara nuca macinata si se amesteca incet cu o lingura de sus in jos. Aluatul se coace in cuptorul incins si la foc moderat ptr cca 25 minute. Rece se taie in 3 felii egale .
Crema mascarpone: Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand devin albe. Se adauga laptele rece si apoi ciocolata. Se pune vasul pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa bine. Se lasa la rece crema. Cand s-a racorit suficient se adauga gelatina hidratata in prealabil si incalzita cateva secunde la baie de aburi sau microunde (granulele trebuie sa fie dizolvate ).
Se omogenizeaza totul si se da la rece. Crema aceasta se amesteca cu mascarpone, se mixeaza apoi se adauga frisca batuta bine si o esenta de vanilie (fiola). Insiropam putin blaturile cu un sirop facut dintr-o cana de zahar si una de apa si apoi punem crema intre feliile de blat. Cu crema ramasa imbracam tortul si apoi il decoram cu floricele si bombonele argintii.
Incearca si aceasta reteta video