Tort cu crema ganache si capsune

08 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de DanaCristea: Tort cu crema ganache si capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

pentru blat:
6 oua
300 g de zahar
6 linguri lapte
1 praf de copt
6 linguri de ulei
50 g cacao
250 g faina
esenta rom
pentru crema ganache:
400 g ciocolata amaruie
420 ml frisca lichida
in plus:
300 – 400 g capsuni
pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 unt
4 linguri lapte
4 linguri zahar
pentru ornat:
150 frisca
capsune

 

 

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula.
Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 20/20 cm) si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.

Intre timp pregatim crema:
Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida.
Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere (atentie, nu trebuie sa fiarba!) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare.
Taiem blatul de tort in 3.
Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat-crema-1/2 capsuni taiate cubulete-blat-crema – restul capsunelor-blat.

Turnam glazura (toate ingredientele puse pe foc pana se topeste ciocolata) si ornam cu frisca si capsuni (optional)

 

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita