Ultimele

Tort cu crema de portocale

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul, peste care se adauga galbenusurile si apoi faina cernuta; se coace in tava unsa ori tapetata cu hartie de copt, pana trece testul cu scobitoarea
Blatul, dupa ce s-a racit, se insiropeaza cu cafea dulce (decofeinizata, in cazul in care e pentru copii)
Galbenusurile se amesteca cu un sfert de pahar de zahar si sucul de portocale; se pune pe foc; se amesteca continuu, pentru a nu se lipi. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care se amesteca cu compozitia ce a fost la foc. Lasam crema la racit, timp in care se bat albusurile cu restul de zahar; La final se amesteca cele doua compozitii.
Se prepara frisca astfel: se bate smantana cu zaharul foarte bine, apoi se pune intaritor, de este necesar.

Peste blatul insiropat se pune crema, apoi frisca; se orneaza dupa preferinta, cu ciocolata rasa, bilute ornamentale, floricele etc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 5, 2015