Ultimele

Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

Retetele tale » Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata
Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

Oanapl10 a trimis aceasta reteta minunata de: Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata.

 

Ingrediente Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

200 g unt
150 g zahar
4 oua
1/2 lingurita scortisoara pudra
1 varf cutit coaja de lamaie rasa
100 g faina
2 lingurite praf de copt
200 g nuci macinate
1 plic zahar vanilat

-pentru crema de piersici:
200g iaurt simplu
70g zahar pudra
200g piersici din compot
100ml frisca lichida
50ml apa rece
1 plic gelatina
O piersica din compot

-pentru crema de ciocolata:
250 g mascarpone
200g ciocolata neagra
50 g zahar
400 g frisca lichida

-pentru decor:
80 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula.
Ungi cu unt o forma de tort, torni compozitia, nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute, la 180 de grade C. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet, apoi il tai in doua.
Intre timp mixezi iaurtul impreuna zaharul, apoi adaugi piersicile facute piure (cu ajutorul unui mixer vertical).
Hidratezi gelatina in 50 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

O lasi sa se raceasca putin si o amesteci cu crema de piersici.

Mixezi frisca lichida si o adaugi peste crema si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugi piersica taiata cubulete si amesteci usor.
Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema si asezi cel de-al doilea. Lasi tortul in frigider pentru 1-2 ore sau peste noapte.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Pentru crema de ciocolata incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut amesteci bine si vei obtine o crema fina. O lasi sa se raceasca complet. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu crema mascarpone mixata cu zaharul pudra.
Mixezi frisca lichida ramasa si o adaugi peste crema de ciocolata si amesteci / mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.
Imbraci tortul cu 2/3 din crema de ciocolata, iar cu restul cremei il ornezi dupa imaginatie.
Masori o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Pui ciocolata (topita pe baie de aburi) intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire (eu am folosit o punga la care i-am taiat varful) si decorezi fasia dupa plac. Infasori hartia de copt in jurul tortului si il dai la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija inlaturi hartia de copt.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 12, 2023