Iata o alta reteta trimisa de Oanapl10: Tort cu crema de iaurt si jeleu de caise.
Ingrediente Tort cu crema de iaurt si jeleu de caise
-Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 varf sare, 1 lingurita praf de copt
-Crema: 1 borcan gem de caise Raureni, 1 borcan compot de caise Raureni, 300 g frisca lichida, 400 g iaurt cu gust de caise, zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina
-Jeleu: 300 ml compot de caise, 1 plic de gelatina
-Ornare: 200g frisca lichida
Mod de preparare Tort cu crema de iaurt si jeleu de caise
Se pregateste blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si in final galbenusurile zdrobite. Se toarna faina cernuta cu praful de copt si cacaua si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca. 25 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime.
Se hidrateaza gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi si se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Se scot samburii caiselor si se curata de pielita apoi se mixeaza.
Pentru crema, se amesteca iaurtul cu caisele mixate si gelatina, iar in final se adauga frisca batuta. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se asaza inelul pentru tort pe un platou. Se aseaza primul disc din blat (in interiorul inelului), se insiropeaza cu compot de caise, se unge cu gem de caise, se toarna jumatate din crema de iaurt, apoi se aseaza al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Se toarna restul de crema si se introduce platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, se hidrateaza gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si se procedeaza ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin se adauga peste compotul ramas, se amesteca usor si apoi se toarna usor peste crema de iaurt. Se introduce tortul la frigider pentru o ora.
Inainte de a desface inelul se trece cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Se decoreaza marginile tortului cu frisca batuta.
Incearca si aceasta reteta video