Ultimele

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. De acesta data multa munca dificila, ouale sunt mici, multe si la cea mai mica neatentie scapa o bucatica de coaja,dar am dus totul la final fara incidente.
Adaugam apa peste albusuri si batem spuma. Cand spuma este tare adaugam si zaharul si batem iar pana acesta se topeste si spuma este si mai teapana si lucioasa. Incorporam galbenusurile tot amestecand cu mixerul.
Adaugam pe rand faina, praful de copt si cacaua dar de acesta data amestecam usor cu o lingura, paleta sau tel. Ideea este ca toata compozitia sa nu se lase, sa ramana foarte aerata.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda (28 cm diametru) care a fost tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor la 170-180 gr 45-50 min. Putem face si testu cu scobitoarea si cand este copt (adica batul este curat) scoatem tava din cuptor. Inlaturam hartia si lasam blatul sa se raceasca. Cand este rece se taie in doua si vom avea doua foi de blat.
Crema: Gelatina se hidrateaza in putina apa si apoi se topeste (nu se fierbe, trebuie sa ajunga la cel mult 60 gradeC). Frisca batuta se amesteca cu iaurtul, adaugam gelatina topita si capsunile (eu le-am lasat intregi). Pe platoul de servire asezam inelul formei de copt, punem prima foaie (eu pun partea de deasupra pentru ca aceasta nu este perfect dreapta de obicei) pe care o insiropam cu siropul preferat (eu insiropez de obicei cu un sirop din apa, zahar si esenta de rom sau coniac). Peste blat intindem uniform crema si deasupra celalat blat pe care apoi il insiropam cu aceeasi cantitate de sirop ca si pe primul.
Dam la rece cateva ore. Scoatem inelul dupa ce am trecut intai cu lama unui cutit pe langa margine pentru a desprinde crema frumos, largim inelul si il ridicam usor.
Topim glazura de ciocolata si o turnam uniform peste tort.
Aranjam feliile de capsuni desupra peste ciocolata si apoi turnam jeleul pregatit dupa instructiunile de pe plic.Dam din nou la rece pentru o ora dupa care se poate servi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: septembrie 12, 2017