Ultimele

Tort cu crema de gris

Retetele tale » Tort cu crema de gris

Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort cu branza. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

BLAT
7 oua
50 ml ulei
150 ml compot zarzari
1 plic praf de copt
400 g faina
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri cacao

 
crema
500 ml lapte
5 galbenusuri
5 linguri gris
1 lingura cacao
esenta vanilie
200 g zahar pudra
capsune congelate

 
decor
banana
portocala
1 plic tort gelee transparent
visine din compot

 

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul, treptat adaugam compotul si uleiul. Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri. Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa. Pregatim o tava cu pereti detasabil si o tapetam cu hartie de copt si rasturnam blatul. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

 

Crema – punem laptele la fiert si oprim focul dupa ce a fiert. Galbenusurile le amestecam cu zaharul ,cacaoa si esenta. Rasturnam galbenusurile peste lapte si il amestecam. Dupa punem din nou crema pe foc si amestecam usor la foc mic. Treptat adaugam lingurile de gris si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema amestecand continuu. Punem capsunile congelate in cuptorul cu microunde timp de 1 min. Adaugam capsunele intregi si mixam 1 min crema. Lasam 5 min sa se raceasca.

Taiem blatul in 3 felii.

Folosim o tava cu pereti detasabili si asezam prima felie de tort(eu am insiropat feliile de tort cu siropul lasat de capsune)adaugam jumatate din crema- a 2 a felie de tort -restul de crema iar deasupra ultima felie de tort.

Feliem banana si portocala, scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga. Pregatim plicul de tort gelee conform instructiunilor de plic si il rasturnam peste fructele asezate pe tort.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 18, 2014