Va recomandam un tort delicios, ideal pentru mesele festive: Tort cu crema de ciocolata.
Ingrediente Tort cu crema de ciocolata
Aluat:
400 g aluat foietaj
o lingura rasa de zahar pudra
Crema:
10 buc, piscoturi de sampanie
doua plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr.Oetker
500 ml lapte
6 linguri rase cu zahar pudra
Pentru insiropare piscoturi:
150 ml lapte
o lingurita Esenta de cafea Dr. Oetker
Pentru decorare:
cacao
ciocolata amaruie
Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata
Blat:
Avem nevoie de o forma de tort rotunda cu perete detasabil, avand diametrul de 26 cm si o tava de cuptor.
Aluatul foietaj de lasa la decongelat 10-15 minute, apoi din el se decupeaza un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort.
Se asaza foaia pe tava de copt, se inteapa cu furculita, se pudreaza cu zahar pudra si se introduce la cuptor cca 15 minute.
Restul de aluat se taie bucatele cu ajutorul formelor pentru decupat biscuiti si se coc separat in tava,pudrate cu zahar pudra.
Dupa coacere, blatul si decupajele de aluat se racesc.
Crema:
Mixam 2-3 minute la turatie mica peste laptele rece , continutul celor doua plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr.Oetker si zaharul pudra, apoi mixam alte 3 minute la turatie mare astfel incat crema se va ingrosa vizibil.
Pana la momentul asamblarii tortului tinem crema la rece.
Asamblare:
Asezam blatul pe fundul formei de tort si il ungem cu un start subtire de crema.
Piscoturile se inmoaie unul cate unul, in laptele amestecat cu esenta de cafea si se asaza impreuna cu crema pentru prajituri in straturi alternative, ultimul strat fiind crema de ciocolata.
Decupajele de foietaj se aseza deasupra cremei in diferite pozitii, apasandu-le usor ca sa patrunda in crema.
Tortul se tine la rece 3-4 ore, apoi se poate scoate usor peretele detasabil al formei si tortul se poate transfera pe platou.
Deasupra tortului pudram usor cu cacao si razuim ciocolata .
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Firas Hassoun de la Pixabay