Ultimele

Tort cu ciocolata si frisca

Retetele tale » Tort cu ciocolata si frisca

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Tort cu ciocolata si frisca. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

ingrediente
blatul mare: 8 oua, un praf de sare, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, esenta
blat mic: pentru inimioara: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, esenta
Crema: o cutie 400 g crema de ciocolata tartinabila (tip Finetti), 50 g unt
sirop: 300 ml apa, 8 linguri de zahar, esenta de rom
Ornare: 300 g ciocolata amaruie de menaj, frisca (cca 300 ml)

 

Mod de preparare
1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, se adauga esenta, galbenusurile zdrobite si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si se coace cca 20 de minute, la foc potrivit. Blatul copt se lasa sa se raceasca apoi se taie, pe lung, in trei discuri.
2. Se prepara crema, mixand crema de ciocolata cu untul.
3. Pentru inimioara se coace un blat mai mic, la fel ca cel mare, din care decupam o inimioara, pe care o taiem, pe lung, in trei blaturi subtiri
4. Se fierbe apa cu zaharul in cateva clocote apoi oprim focul si adaugam esenta. Lasam siropul sa se raceasca bine
5. Montarea tortului se face insiropand discurile de blat cu sirop rece apoi se ung cu un strat de crema de ciocolata, dupa care se monteaza unul peste altul pe un platou. Deasupra lui se merge in continuare cu montarea in acelasi mod, a inimioarei. Se imbraca tortul cu un strat de crema de ciocolata, crema pe care o obtinem, topind ciocolata amaruie de menaj, la bain marie, amesetecata cu o lingura de frisca lichida sau lapte. Ciocolata, aflata la temperatura camerei, se da mai intai prin razatoare si apoi se topeste si se toarna calda deasupra tortului. Se da tortul la frigider inca 15 minute sa se intareasca ciocolata, apoi se decoreaza cu frisca.

 

Se serveste taiat felii.
Pofta buna!

Data articol: iulie 13, 2013