Anisoara67 ne incanta cu o reteta delicioasa de Tort cu capsuni.
Ingrediente Tort cu capsuni
pentru blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare
umplutura: 500 g capsuni coapte, o cana de zahar, 400 g smantana, 2 pliculete de gelatina(8 g)
sirop: 300 ml apa, 2 cani de zahar, o esenta de vanilie
decor: ciocolata, cca 20 capsuni mai mici, cca 50 de jumatati de capsuni
Mod de preparare Tort cu capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se inataresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se incorporeaza in albusuri. Se amesteca usor apoi se adauga faina turnata in ploaie. Se unge o forma de tort cu un pic de ulei apoi se toarna aluatul si se a a copt cca 30 de minute la foc potrivit.
Se pun la fiert capsunile cu cana de zahar cca 20 de minute apoi se mixeaza pana se obtine un piure care se da a racit. Piureul de capsuni racit se mixeaza cu smantana si cu gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin si turnata in fir subtire.
Se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, iar cand zaharul s-a topit se oprese focul si se adauga esenta. Se lasa la racit.
Se taie blatul rece pe orizontal in 3 discuri egale a grosime. Se insiropeaza primul disc de blat si se asaza in forma de tort (cu inel detasabil), se aseaza pe toata marginea jumatati de capsuni, una langa alta,s e toarna jumatate din umplutura de capsuni apoi se vine deasupra cu al 2 lea disc insiropat, se preseaza usor cu mana, se asaza pe toata marginea formei jumatati de capsuni, una langa alta, se toarna restul de umplutura si deasupra sea asaza ultimul disc de blat, se preseaza usor si se da la rece cel putin 3 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si capsuni trase in ciocolata.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video