Ultimele

Tort cu capsune

Retetele tale » Tort cu capsune

Gaby_gabytza a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort cu capsune. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro, sau unul din cele 10 vouchere de cumparaturi in valoare de 100 de lei fiecare, oferite de Nichiduta.ro.

 

Ingrediente

Blat
7 oua
100 ml sirop capsune
100 ml ulei
1 praf de copt
400 g faina
1 esenta lamaie
2 linguri cacao

 
Crema
1 l lapte
200 g zahar
6 galbenusuri
100 g unt
3 linguri gris
capsune

 
Decor
6 capsune
1 plic tort gelee rosu

 

Mod de preparare

Blat – Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel detasabil si adaugam compozitia in tava. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema – Punem laptele la fiert cu 100 g zahar. Restul de zahar il amestecam cu galbenusurile pana se topeste. Luam laptele de pe foc si il adaugam peste galbenusuri, apoi il punem din nou la foc mic. Amestecam si adaugam treptat grisul amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam capsunile taiate bucati. Dam la rece 15 min.

Feliem blatul in 3 si insiropam prima foaie cu putin compot de visine. Asezam felia de tort in tava cu inel detasabil adaugam un rand crema. Deasupra feliei a 2-a pe toata marginea adaugam capsune taiate in 2 si peste crema. Punem ultima felie de blat insiropata si asezam prima data cateva felii de capsune. La sfarsit adaugam un plic tort gelee rosu dizolvat conform instructiunilor de pe plic. Dam tortul la rece minim 2 ore

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 23, 2014