Ultimele

Retete de Revelion: Tort cu budinca si visine

Retetele tale » Retete de Revelion: Tort cu budinca si visine
Tort cu budinca si visine

Iata o alta reteta trimisa de Gaby_gabytza: Tort cu budinca si visine.

Ingrediente Tort cu budinca si visine

blat
14 piscoturi
crema
6 galbenusuri
1 l lapte
300 g branza vaci
1 plic budinca vanilie
250 g zahar
1 lingura zahar pudra
visine
2 plicuri gelatina
decor
1 plic tort gelee rosu
visine

Mod de preparare Tort cu budinca si visine

Pregatim crema punand 800 ml lapte la fiert. Zaharul si galbenusurile le mixam pana se topeste zaharul, dupa adaugam restul de lapte si budinca. Dupa ce a fiert laptele il luam putin de pe foc si il amestecam cu crema de budinca. Punem din nou laptele la fiert la foc mic pana incepe crema sa se ingroase. Lasam sa se raceasca si adaugam plicurile de gelatina preparate conform instructiunilor de plic. Scoatem samburii de la visine si le amestecam cu branza si zaharul pudra. Adaugam crema de budinca peste si amestecam bine.

Pregatim o tava cu inel detasabil (a mea curgea asa ca i-am pus o folie pe fund) si asezam piscoturile. Deasupra adaugam crema si dam la rece cca 2-3 ore.

Scoatem tortul de la frgider si il acoperim deasupra cu visine. Dizolvam plicul de tort gelee conform instructiunilor de plic si adaugam peste visine. Dam din nou minim o ora la frigider dupa care scoatem peretii tavii si putem servi

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: ianuarie 1, 2024