Tort cu budinca de portocale

05 martie 2021,
Tort cu budinca de portocale

Daniela a trimis o reteta minunata de Tort cu budinca de portocale.

 

 

Ingrediente Tort cu budinca de portocale

Blat
8 oua
8 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri apa rece
1 lingura ulei
1 praf de copt
Crema de portocale
2 oua
150 g zahar
2 linguri amidon
250 ml suc de portocale (proaspat stors)
Crema 1
200 ml frisca
100 ml smantana
3 linguri zahar pudra
capsune
Decor
300 ml frisca
1 plic 3 in 1

 

 

Mod de preparare Tort cu budinca de portocale


Blat – mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul, apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste amestecul de ou si amestecam cu miscari usoare.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.
Crema 1 – mixam smantana cu zaharul dupa care incorporam in frisca mixata.
Crema de portocale – batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecat cu putin suc de portocale, amestecam adaugand treptat sucul de portocale.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingorasa crema, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Ansamblare – pe un platou adaugam prima foaie de blat-o insiropam – adaugam crema 1 – deasupra adaugam capsune taite felii, budinca de portocale si dam la frigider 1 ora.
Scoatem tortul de la frigider adaugam a 2 foaie de blat insiropam si decoram cu frisca (dupa ce am mixata la final am adaugat 1 plic de 3in 1).
Dam la rece minim 2 ore inainte de servire.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita