Tort cu blat de nuca si crema de unt

13 august 2021,
Tort cu blat de nuca si crema de unt

Mikele a trimis un aspectuos Tort cu blat de nuca si crema de unt.

 

Ingrediente Tort cu blat de nuca si crema de unt


Pentru blat
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de nuca macinata
2 linguri faina.

Pentru crema de unt
Un pachet de unt (65% grasime)
150 g zahar
Mirodenii
3-4 linguri de smantana dulce.

Pentru decor
Un tub de frisca
Fructe
Jeleu

 

Mod de preparare Tort cu blat de nuca si crema de unt


Blat
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o suma. Se adauga nuca macinasa si faina si se omogenizare. La final, se amesteca cu albusurile, mestecand de jos in sus, pana se incorporeaza toata spuma de albus. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt si rastoarna compozitia inauntru, apoi se da la cuptorul preincalzit pana cand trece testul scobitorii. Le lasa la racit si se feliaza blatul in 2-3 felii, dupa preferinte.

Crema de unt
Untul se bate la viteza medie cu mixerul aproximativ 30 de secunde. Apoi, la viteza redusa se mesteca si se adauga treptat zaharul, pana cand se incorporeaza bine. Se revine la viteza medie si se adauga un praf de sare, 2 linguri de smantana si se bate pana cand se topeste zaharul. Daca untul a avut multa apa si compozitia nu vi se pare suficient de consistenta, se mai poate adauga zahar. Daca compozitia rezultata este prea solida, se mai adauga smantana dulce.

Asamblare
Se ia fiecare felie de tort si se insiropeaza cu un sirop cum preferati (apa, zahar, mirodenii), se unge cu crema de unt, se adauga cealalta felie si tot asa pana la ultima felie. Se decoreaza dupa preferinte. Eu am folosit frisca la tub, kiwi si jeleu preparat dupa instructiunile de pe plic.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita