Mod de preparare Tort cu blat cacao si crema de zahar ars
Pentru crema de zahar ars: avem nevoie de 10 oua, 500gr zahar si 1 litru de lapte.
Batem ouale spuma cu 450 gr zahar apoi adaugam laptele incetisor amestecand constant.
Separat intr o cratita sau tava inalta (pe care o putem baga si la cuptor) se caramelizeaza 50 gr de zahar la foc mic (sa avem grija ca zaharul sa nu se innegreasca trebuie doar sa se topeasca la foc mic astfel incat sa prinda culoarea usor maronie). Dupa ce am caramelizat zaharul intoarcem oala pe o parte si pe alta astfel incat caramelul sa tapeteze si peretii oalei, apoi turnam compozitia de mai devreme si o bagam la cuptor (incins in prealabil) circa 35-40 min foc mediu.
Pentru blat: avem nevoie de 6 oua, 1 lingura cacao, 1 esenta rom sau migdale si 300-400 gr faina, 250 hr zahar si 30 ml ulei din floarea soarelui.
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul, puteti folosi atat telul cat si mixerul.
Apoi incorporam galbenusurile esenta, cacaoa si faina. Cantitatea de faina depinde de marimea oualelor daca sunt mai mari se poate sa punem 400gr faina daca sunt mai mici doar 300-350 gr faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie nici prea tare nici prea moale.
Tapetam o tava cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Punem aluatul in tava si lasam la foc mediu circa 30 min.
Pentru sosul de ciocolata avem nevoie de 4 buc ciocolata de menaj si 30 gr unt. Topim untul intr o craticioara apoi rupem bucatile de ciocolata in bucatele mici si le punem in untul fierbinte amestecam bine si lasam la racit pana asezam tortul.
Scoatem blatul de cacao din cuptor il taiem rotund apoi il asezam pe o tava putin mai inalta scoatem si crema de zahar ars din cuptor iar dupa ce se raceste rasturnam usor in alta tava avand grija sa nu se rupa(crema de zahar ars stiti cand este gata in momentul in care devine usor maronie si crocanta deasupra). Cu zeama care ramane de la crema insiropam usor blatul de cacao. Apoi rasturnam pe blat si crema de zahar ars,
Sosul de ciocolata se poate pune atat acum cat si atunci cand il servim. Asezam si 2 visine pe felia de tort si gata:) veti avea o minunatie de tort un desert superb:)Va doresc pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2