Mod de preparare
Mai intai se face blatul. Se bat ouale cu totul spuma, se pune zaharul putin cate putin, apoi praful de copt, mirodeniile si apoi faina, amestecandu-se cu mixerul.
Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Daca nu aveti puteti presara faina. Se baga la cuptor si se incearc cu scobitoarea daca este gata. Durata depinde de cuptorul fiecaruia. Eu am tinut 45 de minute, la 190 de grade. Se lasa la racit.
Cat se raceste blatul, se prepara crema. Ananasul (si celelalte fructe) se taie cubulete si se lasa la scurs. In siropul de la ananas se mai adauga zahar (2 linguri), zahar vanilat. Se amesteca pana se dizolva.
Frisca se pune intr-un bol si se bate cu mixerul pana se intareste, apoi se tine la frigider.
Cand blatul este rece, iar frisca intarita, se taie blatul, se insiropeaza prima foaie, se pune frisca, apoi fructele.
Se orneaza cu frisca si felii de ananas, dupa preferinte si imaginatie.
Eu am folosit si visine din dulceata la decor.
Citeste continuarea: 1 2