Ultimele

Tort cu ananas si crema de branza

Retetele tale » Tort cu ananas si crema de branza
Tort cu ananas si crema de branza

Iata o alta reteta trimisa de Oanapl10: Tort cu ananas si crema de branza.

Ingrediente Tort cu ananas si crema de branza

-pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
50 gr de nuci macinate

-pentru crema de branza:
500g branza de vaci
200 ml frisca lichida
50g zahar pudra
1/2 conserva ananas bucati Sun Food

-pentru crema de iaurt:
200 ml frisca lichida
5 linguri zahar
2 plicuri gelatina
1/2 conserva ananas bucati Sun Food

-pentru ornat:
100g ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
3 linguri lapte
30g unt
20g nuci macinate

Mod de preparare Tort cu ananas si crema de branza

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugi nucile macinate si amesteci usor. Torni compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Pentru crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida apoi o amesteci cu branza. Adaugi jumatate din ananasul taiat cubulete si amesteci usor compozitia.
Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu compot, pui crema de branza, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana.
Pui gelatina la hidratat timp de 10 minute, in 100 ml de compot, apoi o topesti pe baie de aburi.
Mixezi frisca lichida.
Pentru a doua crema, amesteci iaurtul cu frisca lichida si gelatina. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni crema si introduci tortul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iunie 9, 2023