Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Tort caramel cu banane.
Ingrediente Tort caramel cu banane
pentru caramelizat forma: o cana de zahar
Blat caramel: 800 ml lapte, 6 oua, esenta de rom, o cana de zahar, un plic de budinca caramel (eu am pus ciocolata), un praf de sare
Blat galben: 4 oua, 100 g zahar, 80 g pesmet alb, doua linguri coaja de portocala confiata, un praf de copt, un praf de sare
Blat banane: o cutie mare de smantana grasa (cca 700 g), 200 g zahar pudra, 2 plicuri de gelatina, piure de banane (2 banane + o cescuta de zahar, date la blender), 3 banane
Mod de preparare Tort caramel cu banane
Se caramelizeaza cana de zahar intr-o forma dreptunghiulara. Se bat cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga esenta si plicul de budinca, turnat in fir subtire si amestecat continuu cu telul apoi se dilueaza cu laptele. Se toarna in cratita caramelizata si se da la cuptor, cca 25 de minute, pana ce se obtine o crema legata si tare.
Se bat cele 4 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul, se adauga si coaja de portocala confiata, se adauga galbenusurile zdrobite si pesmetul amestecat cu praful de copt. Se toarna aceasta compozitie peste crema din forma, dupa ce aceasta s-a intarit (dupa cele 25 de minute de stat in cuptor) si se da din nou la cuptor pentru 15- 20 de minute, la foc potrivit, pana se coace blatul bine. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, fara a scoate din tava.
Se amesteca smantana cu zaharul pudra apoi cu bananele si cu gelatina inainte hidratata si apoi topita la bain marin, turnata in fir subtire. Aceasta crema se toarna deasupra, peste blatul de pesmet, apoi se presara deasupra bananele si se da la frigider cateva ore, ideal ar fi de seara pana a doua zi.
Incearca si aceasta reteta video