Mod preparare
Prima data facem un blat .
Separam albusurile de galbenusuri, le punem in vase separate, iar cu ajutorul unui mixer, mixam albusurile, cand s-au intarit adaugam zaharul in ploaie, apoi se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, si ne folosim de o lingura de lemn, se amesteca continuu intr-o singura directie, apoi se adauga si faina si cacaoa in „ploaie” si 1/2 praf copt. Ungem o tava mare cu unt sau punem hartie de copt si dam la cuptorul bine incins cca 15-20 min la foc mediu. Cand este copt blatul se scoate si se rastoarna pe un prosop umed, il rulam sa lasam la racit in prosop.
Intre timp pregatim crema:
Se mixeaza frisca, cu batonul de vanilie, pana se intareste, apoi se adauga mascarpone si se mixeaza pana devine omogen.
Desfacem blatul il taiem in 3 -1 bucata mai mare si 2 bucati mai mici asa am ales eu sa fac, se intinde crema si punem fructele -lasam cateva ptr ornament.
Asezam pe un platou sau tava.
Pregatim crema 2:
Se pune pe foc, intr-o cratita frisca, nu o lasam sa dea in clocot, adaugam si ciocolata de menaj, se topeste si devine cremoasa, se lasa sa se raceasca, ptr a se intari, iar apoi se pune pe buturuga, ornam cum dorim, putem folosi si mac, nuca de cocos verde, fructe, migdale, tortul trebuie sa arate bine si sa fie si gustos!
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2