Ultimele

Tort Angry Birds

Retetele tale » Tort Angry Birds

Danydany81 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Tort Angry Birds. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

 

Ingrediente
Ou – 12 oua
Zahar – 600 GR
Lapte – 1 l
faina – 125 g +360 GR
frisca lichida indulcita- 200 ml
amidon de porumb – 25 g
pastaie vanilie – 1
compot visine, cirese – 2 borcane mari
cacao – 3 linguri
ulei – 12 linguri
colorant alimentar rosu,portocaliu,galben ,albastru,verde(pudra sau gel)
unt – 1 pachet
zahar pudra – 200 gr
cacao – 2-3 linguri

 

Ingrediente crema tort :

700 ml frisca lichida

2 borcane compot visine/cirese

4 ciocolate simple.amaruie,lapte sau alba (depinde de gustul fiecaruia)

2 plicuri intaritoare frisca.

 

 

Ingrediente si mod preparare pasta de zahar si decoratiunile ANGRY BIRDS
1,300gr zahar pudra (cernut de 2 ori)
1 plic gelatina granulata
2 linguri miere energizanta
1 lingura margarina la cub
6 linguri apa
Se pune intr-un lighenas circa 1/4 din zaharul pudra cernut, in mijlocul lui formam o mica gropita. La bain maire punem 6 linguri de apa in care hidratam gelatina granulata, adaugam cele 2 linguri de miere energizanta si lingura de margarina la cub. Lasam putin sa se omogenizeze dar fara a aduce lichidul la fierbere. Il luam de pe foc si il adaugam in zaharul pudra amestecand usor cu o lingura. Cand aluatul nu mai poate fi amestecat cu lingura il luam la framantat pe masa de lucru acoperita cu zahar pudra. Framantam adaugand zahar pudra pana ce pasta nu se mai lipeste de masa de lucru. Iese exact ca o minge mica elastica usor de modelat si intins, de culoare alba usor spre crem (depinde cat de bun este zaharul pudra,recomand zahar pudra din magazin nu rasnit acasa). Se intinde o foaie subtire de cativa milimetri cu un sucitor mai fros, ajutandu-va de cateva picaturi cu ulei si normal de zaharul pudra ramas. Se poate colora cu coloranti gel sau praf,si decupa cu diferite forme sau modela ce decoratiuni doriti dvs. Eu am folosit o poza dupa care am modelat ”ANGRY BIRD-SI si Porcusorii”. Am facut bilute potrivite, culoarea acestora a depins strict de modelul si figurina aleasa. La porcusori am aplatizat putin fiecare biluta si partea de jos am presat o usor cu degetul ca sa poata deveni stabila. Am format cioculetul, nasul, ochisorii fiecarei figurina si le am dat forma cu ajutorul unei foarfece si a ustensilelor speciale exact ca cele din poza de mai jos.Pe vremea aceea nu credeam ca imi voi crea un blog de aceea nu am inca un tutorial.C u rabdare o sa postez si astfel de articole:)

 

Mod pregatire blat

Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma, si se adauga zaharul. Peste galbenusuri se pun cele 12 linguri de ulei,se amesteca un pic apoi se adauga in albusuri. Cernem faina adaugam in ea cacaoa si praful de copt le omogenizam apoi le amestecam cu albusul si galbenusurile,oprim un sfert din aluat,restul il coloram cu galben (colorant pudra Wilton,sau lichid din magazine dar cu mare grija, cel lichid schimba consistenta blatului,adaugati doar un pic pana ce aluatul isi schimba culoarea),il punem intr o tava dreptunghiulara unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt,celelalt aluat il coloram cu colorant lichi sau gel rosu si il turnam usor peste aluatul galben in miscari circulare sa iasa un pic in degrade.Se baga la cuptor pentru 20-25 min foc potrivi t(150-170 grade). Daca trece testul scobitorii se opreste focul si se mai lasa in cuptor inca 7 minute (regula valabila pentru orice tip de prajitura sau blat). Se scoate se lasa la racit, dupa care se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza usor cu compotul de visine fiecare blat in parte, crema o impartim in 2 parti egale si umplem tortul

 

Mod de preparare crema de lapte

Amestecam 250gr zahar, 125gr faina si 25gr amidon si punem mixul obtinut intr-o cratita incapatoare. Turnam treptat laptele peste mixul solid si amestecam cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand crema capata o consistenta densa (cca 10 minute). Stingem focul si acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca complet.Amestecam crema de lapte rece, cu 2-3 linguri de cacao, cu frisca mixata foarte bine si cu visinile din compot. Dupa ce am insiropat si pus toata blaturile desupra il ungem cu crema de unt (1 pachet de unt 80 % grasime mixat cu 200gr zahar pudra). Nivelam usor cu cutitul cat putem de bine, dupa cate se vede nici eu nu am reusit din prima sa intind si sa nivelez crema de unt foarte bine, dar experienta se castiga in timp:)

 

Dupa colorare intindem pasta de zahar bine invelim tortul dupa care ornam cu figurinele mai sus mentionate. Va doresc pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 3, 2014