Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Diplomat cu mere.
Ingrediente Diplomat cu mere
blat:
3 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt.
crema:
1 kg mere dulci-acrisoare, 200 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, 3 pliculete de gelatina.
decor:
200 ml frisca lichida, 1 pliculet intaritor de frisca, bombonele colorate (optional).
Mod de preparare Diplomat cu mere
Pentru blat batem ouale cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim 100 ml zeama. Dupa ce se racesc le bagam la blender si le facem piure.
Punem blatul pe un platou si punem inelul reglabil in jurul lui. Insiropam cu zeama de compot. Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si il turnam peste blat. Batem frisca cu intaritorul si o intindem peste crema de mere.
Dam la rece pentru cateva ore (de preferat peste noapte), indepartam inelul din jurul tortului si il decoram cu bombonele (sau dupa preferintele fiecaruia).
Incearca si aceasta reteta video