Ultimele

Cheesecake cu ciocolata si cirese

Retetele tale » Cheesecake cu ciocolata si cirese
Cheesecake cu ciocolata si cirese

Privatelaura ne incanta cu o reteta delicioasa de Cheesecake cu ciocolata si cirese.

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si cirese

pentru crusta:
– 400 gr biscuiti cacao, cu crema
– 50 gr unt
– 50 ml lapte dulce
pentru umplutura:
– 400 gr mascarpone
– 200 ml smantana lichida
– 100 gr ciocolata neagra
– 2 oua de gaina
– 100 gr zahar brut
– 3 lg cacao neagra
– o cana cirese fara samburi
– lichior de cirese/ visine
pentru ornat:
– 400 gr smantana grasa
– 50 gr zahar pudra alb
– cirese fara samburi
– ciocolata topita pentru ornat

 

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata si cirese

 

In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii.
Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze.
Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim robotul.
Pregatim o forma rotunda cu hartie de copt (sau poate si fara) si punem compozitia de biscuiti. Presam cu o lingura astfel incat sa obtinem un strat egal si compact, fara goluri. Punem la copt,in cuptor, la foc mediu, aproximativ 6-7 minute. Scoatem si lasam la racit.
Intre timp, pregatim umplutura.
Spalam si curatam ciresele de samburi si le punem intr-un vas. Adaugam aproximativ 50 ml lichior si le lasam acolo pana pregatim umplutura.
Topim ciocolata. Dam deoparte.
Intr-un castron, punem branza, adaugam zaharul si ouale. Mixam bine, apoi adaugam smantana lichida, apoi ciocolata si cacaoa. Mixam in continuare pana obtinem o compozitie cremoasa.
Scurgem lichiorul din vasul cu cirese. In tava cu biscuiti, asezam ciresele rasfirat, apoi turnam cu un polonic din compozitia de branza, usor, ca sa nu imprastiem ciresele sau ca sa nu se stranga toate intr-o singura parte. Batem usor forma de masa, apoi punem la copt, in cuptor,la foc mic, pentru aproximativ 50 minute. Cand mijlocul tortului capata o crusta, putem opri focul. Lasam in cuptor inca 10 – 15 minute, apoi scoatem si lasam la racit. Dupa ce s-a racit de tot, depozitam la frigider timp de cateva ore.
Pentru ornat, topim ciocolata. Spalam si curatam ciresele si le lasam la scurs.
Intr-un vas metalic, batem smantana pana devine pufoasa, adaugam zaharul pudra simai mixamun pic cat sa se incorporeze zaharul. Punem la rece.
Scoatem tortul din frigider, cu ajutorul unei spatule subtiri taiem de jur imprejurul tortului , apoi indepartam cu atentie inelul detasabil de la forma de copt. Ornam cu frisca, presaram cirese, apoi inchiem cu un topping de ciocolata. Dam la rece pana la servire.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: octombrie 20, 2025