Tort white & black

29 aprilie 2020,
Tort white & black

Iata un desert delicios si aspectuos: Tort white & black.

Ingrediente Tort white & black

Cantitate : 8-10 portii


• 80 gr unt sau margarina Rama
• 500 gr biscuiti amaretti (reteta ce o puteti gasi printre retetele mele), sfaramitati fin
• 300 gr ciocolata alba
• 425 ml frisca lichida

Pentru sosul de ciocolata
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
• 125 ml smantana grasa 
• 3 linguri zahar 
• 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa


Mod de preparareTort white & black

1. Topeste untul / margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine. Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn. Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.


2. Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.
3. Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate. Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatei albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa. Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana aceasta se va intari.


4. Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu. Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn, iar in final las-o sa se raceasca complet. Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

Imagine de pastel100 de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita