Iata o delicioasa reteta de Tort tiramisu.
Ingrediente Tort tiramisu
30 piscoturi
8galbenusuri
500 g crema mascarpone
8 linguri zahar
300 ml frisca lichid
4 linguri ness
4 linguri cacao
3-4 linguri lichior de cafea
Mod de preparare Tort tiramisu
Amestecam cele 4 linguri de cafea cu cele 4 linguri de cacao si 10 linguri de apa, amestecam pe foc apoi punem la racit.
frisca lichida o batem bine cu mixerul
Galbenusurile le frecam cu zaharul, pana se omogenizeaza bine. Adaugam crema mascarpone si amestecam bine.Se adauga frisca batuta si se amesteca bine, apoi lasam crema obtinuta o ora la rece.
Asamblam astfel: in siropul de cacao cu nes adaugam si lichiorul de cafea si amestecam. Piscoturile se trec prin cafea si se pun in platoul unde asamblam, apoi punem un strat de crema, iar un strat piscoturi iar un strat crema..se termina cu un strat crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa gust.
Serviti cu placere!