Amalia a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.
Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.
BLAT MARE:
– 4 oua
– 2 linguri de apa
– 6 linguri de zahar
– 5 linguri de faina
– 1 lingura de gris
– un praf de sare
– 1/2 plic de praf de copt
– un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
BLAT MIC:
– 3 oua
– 1 lingura de apa
– 4 linguri de zahar
– 2 linguri de faina
– 1 lingura de cacao
– 1 lingura de gris
– un praf de sare
– 1/2 plic de praf de copt
– un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
CREMA
– 100 g unt
– 5 linguri de zahar pudra
– 300 g BRANZA de vaci cremoasa
– 300 ml frisca batuta
– 1 plic intaritor de frisca
DECOR
– 300 ml frisca batuta
– 2 plicuri intaritor de frisca
– perle si trandafirasi decorativi
– o papusa
Mod de preparare
PENTRU BLATURI:
– galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea
– albusurile si apa se bat spuma cu telul
– se adauga incet galbenusurile frecate peste albusuri
– se adauga,in ploaie, faina, grisul si cacaoa
– se adauga praful de copt amestecat cu bicarbonatul si stins cu zeama de lamaie
– se tapeteaza 2 forme de tort, una cu diametrul de 20 cm si unul de 12 cm cu hartie pentru copt si se coc cca 20 de minute… pe rand!
– se scot din forma si sa lasa la racit
PENTRU CREMA:
– untul se freaca spuma cu zaharul
– se adauga branza de vaci si frisca batuta
MONTARE
– blaturile se taie in 2,pe orizontala si se insiropeaza cu un sirop facut din zeama stoarsa de la 2 portocale, 1 lingura de zahar si 200 ml de apa
– se aseaza un blat galben,apoi crema, al 2-lea blat galben, crema, in blat maro, crema,al 2-lea blat maro ,crema
– cu restul de crema se modeleaza un trunchi de con, in al carui varf se va aseza papusa…fara picioare, fixand-o bine;
DECOR:
– cu frisca se orneaza frumos rochita
– ornamentele de zahar finalizeaza decorul