Ultimele

Tort mozaic cu portocale

Mod de preparare
Pentru primul blat bati albusurile spuma cu zaharul. Adaugi galbenusurile unul cate unul, cacaua, esenta de rom si faina si amesteci usor cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Pentru al doilea blat procedezi la fel ca la primul, dar de aceasta data nu mai adaugi cacao si esenta de rom, ci coaja rasa de la o portocala.
Dupa ce s-au racit cele 2 blaturi, pui gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa pentru 10 minute, dupa care o topesti pe foc. Iaurtul il mixezi cu zaharul, cacaua si gelatina topita.
Incepe sa bati frisca la viteza mica si cind observi ca incepe sa creasca, adauga treptat cu lingura zaharul pudra si cel vanilat, iar apoi da mixerul la o viteza mai mare. Continua sa bati pana se ingroasa si devine ca o spuma, iar apoi opreste mixerul si pune 1 pliculet de intaritor pentru frisca.
Asezi primul blat pe un platou, pui inelul de la tava peste blat, torni crema de iaurt si pui blatul galben, apoi intinzi frisca. Ornezi cu felii de portocale si ciocolata rasa si dai la rece pentru 4 ore.

 

 

Ingredientul zilei este FAINA.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: noiembrie 17, 2017