Un desert delicios si racoritor: Tort mousse cu pepene galben.
Ingrediente Tort mousse cu pepene galben
1 pepene galben (de un kg)
1 blat de ciocolata
2 plicuri de gelatina
1 cutie de branza de vaci
2 plicuri de zahar vanilat
100 g zahar
200 – 300 ml frisca
1 pachet de glazura pentru ornat.
Mod de preparare crema Tort mousse cu pepene galben
pepenele galben se taie, i se scot semintele, apoi se taie in patru. Din feliile curatate si maruntite se face un piure cu mixerul vertical / blender care se tine la frigider. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la racit. Frisca se mixeaza pana se intareste. Intr-un bol incapator se amesteca bine (tot cu mixerul) frisca, branza de vaci, piureul de pepene galben si gelatina.
Urmatorul pas este montarea tortului. In forma de tort/vas se imbraca pereti cu folie alimentara. Se toarna crema obtinuta si apoi se pune o felie de blat. Se acopera vasul si se pune la frigider pana a 2 a zi. A doua zi se pregateste un sirop pentru blat. Se insiropeaza putin blatul si se rastoarna tortul cu grija pe forma de tort. Se inlatura folia alimentara si se pune deasupra cea de-a doua a felie de blat si se preseaza usor peste tort. Se insiropeaza si aceasta usor.
Se pregateste si glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet.
Puteti rade peste el si putina ciococolata alba. Va iesi un tort racoros si delicios.
Daca vreti sa acoperiti tot tortul cu glazura va trebuie cam 3 pachete de glazura.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by David Holifield on Unsplash