Iata un delicios tort Lebada si nuferi de la o prietena a site-ului nostru: Veronica22, detinatoarea blogului culinar LaVeraInBucatarie.
Blat:
4 oua,4 linguri apa, 4 linguri zahar,8 linguri faina,1 praf de copt.
Am batut apa cu albusul impreuna, am adaugat zaharul, galbenusurile, apoi faina si praful de copt.
Compozitia am copt-o in tava dreptunghiulara.
Am avut nevoie de 3 blaturi.
Crema:
750 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie, 8 linguri de zahar, 300 ml frisca.
Budinca fiarta si racita se mixeaza impreuna cu frisca.
Decorurile sunt facute din pasta de lapte praf,iar lebada din mar.
In interiorul tortului am pus si bucatele de fructe:nectarine,banane si ananas.
Exteriorul tortului este decorat cu frisca.
Pe margine am incercat sa imit niste cochilii si am suflat putina cacao peste frisca.
Cuvinte cheie: desert casa, retete desert, retete tort, retete torturi, Tort Lebada si nuferi