Iata o delicioasa reteta de Tort inimioara cu crema de trufe.
Ingrediente Tort inimioara cu crema de trufe
Pentru pandispan:
-100 g faina
50 g amidon
50 g cacao
150 g zahar
6 oua
80 g unt
1 plic praf de copt
Pt crema
-200 g smantana lichida
200 g ciocolata amara
Pt decor:
200 g pasta de migdale (din comert)
30 g zahar farin
Lichior de cafea
Mod de preparare Tort inimioara cu crema de trufe
Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din cantitatea expusa in reteta de mai sus;
Aceste cantitati sunt necesare pt o tava cu diametrul de 26 cm.
Pregatirea blatului.
Mixam ouale intregi cu zaharul pana devin o crema spumoasa. Separat amestecam faina cu amidonul, cu cacao si praful de copt. In crema de oua incorporam treptat untul topit, omogenizam, iar in final incorporam amestecul de faina. Omogenizam, turnam compozitia in tava unsa si tapetata, introducem in cuptorul cald 90°c timp de 35 minute.
Tava mea fiind mai mica a cerut doar 20 minute de coacere.
Pregatim crema
Smantana si ciocolata le-am topit impreuna in cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 650W, am omogenizat, am lasat cam 10 minute la rece, dupa care am batut compozitia cu mixerul pana a devenit spumoasa.
Blatul l-am taiat in 3 felii potrivite, le-am insiropat cu lichior de cafea amestecat cu putin lapte (sau apa), am umplut cu crema fiecare strat, iar in final am ornat cu pasta de migdale pe care am amestecat-o cu zaharul farin. Am intins o foaie destul de subtire, am acoperit bine inimioara, iar cu restul de pasta am decorat tortul dupa imaginatia mea.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay