Ultimele

Tort Hansel si Gretel

Retetele tale » Tort Hansel si Gretel

Anisoara67 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente
Blat: 300 g biscuiti Petit Beurre (sau alt tip de biscuiti fragezi),100 g unt topit, o esenta de rom, o lingura de cacao.
Crema: 400 g smantana (grasa), 150 g zahar pudra, esenta, un plic de geletina, cateva jeleuri de fructe (sau bucati de fructe din compot sau fructe proaspete)
Ornare: cateva rulouri de napolitane, umplute cu ciocolata, 6-7 mere potrivit de mari, 250 ml vin alb dulce, un baton de scortisoara, 100 g zahar, 100 ml sirop natural de capsune, un plic de jeleu transparent (tip Tort-Gelle)

 
Mod de preparare
1. Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa, cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omogen, intr-o forma cu inel detasabil, presand usor, cu o lingura. Pe margine, de jur imprejur, aranjam rulourile de napolitana.
2. Se mixeaza smantana, adaugand cate putin zahar, pana ce incepe sa se intareasca. Adaugam esenta si gelatina turnata in fir subtire, dupa ce am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain-marin, fara a o fierbe (conform instructiunilor de pe ambalaj)
Turnam si nivelam, jumatate din crema de smantana, deasupra blatului de biscuiti, apoi presaram un strat de jeleuri de fructe (maruntite cu un cutit) sau bucati de fructe, turnam deasupra si restul de crema, apoi nivelam,cat de cat.
3.Se curata merele de coaja si samburi,apoi se taie in doua jumatati, se zgarie bine partea rotunda cu o furculita apoi se fierb toate jumatatile in vienul fiert cu zahar si batonul de scortisoara (merele se fierb cca 10 minute si se baga in vin, numai dupa ce acesta a clocotit bine cu zaharul scortisoara. Se scot merele fierte in vin si se scurg bine, apoi se lasa la racit. Se decoreaza prajitura cu aceste jumatati de mere, asezate cu scobitura in jos. Deasupra se toarna un jeleu preparat din restul de vin ramas si siropul de capsuni, amestecat si date in clocot cu praful de jeleu. Se toarna deasupra prajiturii imediat ce l-am luat de pe foc, cu ajutorul unei linguri mai mari sau chiar cu un polonic.

Se da prajitura sa se inchege cel putin 2-3 ore, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana a doua zi.
Pofta buna !

Data articol: martie 1, 2013