Iata o reteta aspectuoasa si savuroasa: Tort diplomat cu fructe.
Ingrediente Tort diplomat cu fructe
3 oua
250 g zahar
15 ml rom
150 ml coniac
400 g frisca
30 g gelatina
150 ml apa
300 g piscoturi
1 cutie compot ananas
1 cutie compot piersici, caise
200 g fisca pentru ornat
fructe pentru ornat – capsune, portocale, mandarine, kiwi, struguri sau orice alte fructe aveti in casa
Mod de preparare Tort diplomat cu fructe
Se inmoaie intr-un castron gelatina in apa rece si se lasa o ora, pana absoarbe apa. Separam ouale. Albusurile se bat pana devin o spuma tare, se adauga 150 g zahar si romul si se bate totul pana se intareste.
In castronul cu gelatina se pun galbenusurile si restul de zahar si se bat la o baie de aburi. In castronul de pe aburi se adauga zaharul vanilat si se amesteca pe un vas cu apa rece, pana crema ajunge la temperatura camerei. Se adauga coniacul si frisca.
Intr-o cratita mai inalta se pune hartie de copt. Se pun piscoturile de jur imprejur si ananasul. Se pune jumatate de crema, apoi celelalte fructe si restul de crema. Se pun apoi restul de piscoturi
Ornam cu fructe si frisca. Pofta buna.
Ideal pt un grup mare de invitati.
Imagine de HOerwin56 de la Pixabay