Iata un tort care va merita tot efortul: Tort din clatite cu ciocolata.
Ingrediente Tort din clatite cu ciocolata
500 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 1 esenta vanile, 4 oua, ciocolata pentru menaj, 2 linguri cacao, 250 gr smantana, 250 g zahar, 4 linguri ulei, o lingurita bicarbonat, un borcan gem de capsuni, o cutie ananas.
Mod de preparare Tort din clatite cu ciocolata
Aluatul: se face aluatul pentru clatite. Se pun untr-un bol 500 g faina se adauga 2 oua, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau lamaie, 1 plic de zahar vanilat, esenta de vanile, impreuna cu cele 4 linguri de ulei. Se amesteca toate ingredientele adaugand apa pana devine un aluat grosut, putand fi luat cu polonicul. Se coc aproximativ 10 clatite mai grosute.
Crema: Se pun intr-o cratita de aluminiu cele 200 g de smantana, se tine cratita pe foc 10 secunde, dupa care se adauga imediat ciocolata de menaj sfaramata si cacaua, amestecand pana se face o pasta, se pun apoi 2 galbenusuri de ou, impreuna cu esenta de rom si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca, apoi se ia de pe foc si se pune la rece. Pe un platou intins se pune o clatita peste care se pune crema de ciocolata si bucatele mici de ananas, pe urmatoarea clatita se pune gem si continuam asa pana cand terminam clatitele. Ornam cu crema de ciocolata si fructe (tot ananas sau kiwi am ales eu).
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash