Tort de zahar ars

01 iunie 2020,
Tort de zahar ars

Iata o delicioasa reteta de tort de zahar ars.

Ingrediente Tort de zahar ars

Pentru crema de zahar ars: 8 oua, 900g lapte, 12 linguri zahar, o esenta de rom, o lingura faina.

Mod de preparare Tort de zahar ars

Se caramelizeaza 6 linguri de zahar intr-o cratita. Lasam sa se raceasca, dupa ce am intins caramelul pe peretii cratitei. Separat, intr-un castron, ouale se bat cu furculita, se adauga cele 6 linguri de zahar, laptele, esenta de rom si la sfarsit o lingura de faina. Compozitia obtinuta se toarna in cratita si se baga la cuptor pentru 30 min, la 200 grade.

Intre timp, pregatim blatul.

Avem nevoie de 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, sare, un praf de copt, o lingura ulei. Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul.Galbenusurile se freaca bine cu o lingura de ulei, dupa care se pun peste albusuri. La sfarsit, punem faina si praful de copt.

Peste crema de zahar ars de la cuptor se pune compozitia obtinuta si se baga din nou la cuptor, pentru aproximativ 20 minute (cand blatul este copt, il scoatem).Il lasam sa se raceasca, dupa care il rasturnam pe platou, printr-o miscare brusca. Se tine la frigider pana a doua zi, apoi se poate orna cu frisca si glazura de ciocolata

Imagine de pixel1 de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita