Un desert savuros si racoros: tort de mere.
Ingrediente Tort de mere
8-10 mere, depinde de marime, 200 g unt, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Mod de preparare Tort de mere
Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste untul cu 4 linguri de zahar.
Se curata si se gauresc merele.
Se asaza merele in oala cu untul si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci.
Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min.
Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina.
Cu o lingura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic.
Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata. Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca.
Incearca si aceasta delicioasa reteta video
Imagine de Manfred Richter de la Pixabay