Iata o noua reteta trimisa de Danydany81: Tort de iaurt la rece.
Ingrediente Tort de iaurt la rece
500 ml frisca
2 iaurturi mari naturale
500gr zahar
4pliculete gelatina
3 pliculete intaritor frisca
1 pliculet zahar vanilat
coaja de la o lamaie
1 compot ananas
kiwi, portocale, capsune pentru ornat
frisca pentru ornat
Mod de preparare Tort de iaurt la rece
Se amesteca iaurtul cu 500gr zahar. Separat se bate frisca cu coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cele 3 pliculete de intaritor de frisca. Apoi se amesteca cele 2 compozitii. Intre timp punem la bain marie zeama de compot, dupa ce a a ajuns la fierbere adaugam usor si pe rand cele 4 pliculete de gelatina avand grija sa amestecam cu o lingurita constant amestecul, pana cand gelatina se topeste.
Oprim focul si il lasam sa se raceasca pana ajunge lichidul la temperatura de cca 45-50 de grade (cat sa poti tine degetul in el). Cand s-a racit suficient, o turnam incet peste amestecul de frisca iaurt si zahar amestecand cu telul rapid. Punem repede si bucatile de ananas (taiate marunt) din compot, amestecam bine.
Intre timp luam o tava de preferabil din yena, o tapetam cu kiwi, portocale si capsune sau orice alte fructe… si rasturnam compozitia.
Se orneaza cu frisca, fructe, bucati de ciocolata, cu orice doriti si gata:) se tine la rece in permanenta. Este un tort rapid, racoros, deloc gretos si foarte delicios.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video