Tort de crema de zahar ars

22 aprilie 2020,
tort crema de zahar ars - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - birthday-cake-1327339_1920

E cineva care sa nu iubeasca acest deset? Tort de crema de zahar ars! Iata cum se prepara.

Ingrediente Tort de crema de zahar ars

Pentru crema:

1 litru de lapte
6 oua
6 linguri de zahar
Pentru caramelizat 6 linguri de zahar ( cu cat puneti mai mult cu atat rezulta mai mult sirop, deci blatul va fi mai insiropat)

Pentru blat ( blat normal de pandispan)

6 oua, o cana de zahar, o cana de faina

se mixeaza toate pana se topeste zaharul.

Pentru ornat: 150 ml frisca lichida si fulgi de migdale, capsune (sau alte fructe, dupa preferinta)

Mod de preparare Tort de crema de zahar ars

Intr-o cratita un pic mai inalta, topim zaharul la foc mic , miscand oala circular ca si atunci cand punem aluatul de clatite in tigaie astfel incat zaharul sa acopere jumatate de oala. Se lasa la racit.intre timp se mixeaza crema intr-un vas si blatul in alt vas.apoi se aseaza in cratita cu zahar caramelizat crema si apoi compozitia pentru blat.

Se da la cuptor la  flacara cea mai mica timp de o ora ( acesta este secretul pentru care se va coace blatul)
Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Se orneaza cu frisca, fulgi de migdale si capsune. Sau orice alte fructe aveti in casa.

Imagine de HOerwin56 de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita