Ultimele

Tort Ciocolatos

Retetele tale » Tort Ciocolatos

Anisoara67 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente

blat: 8 oua,150 g zahar,150 g faina, un praf de sare, 50 g cacao, esenta de rom
crema: 250 g ciocolata tartinabila (tip Finetti), 200 g margarina pentru crema Unirea, 8-10 trufe de ciocolata
sirop: 300 ml apa, 200 g zahar, 25 g cacao(o lingura),esenta de rom
glazura: 250 g zahar pudra,300 g ciocolata menaj,o lingura de miere lichida

 

Mod de preparare;
1. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, esenta si faina amestecata cu cacaoa. Se toarna aluatul intr-o forma cu margine detasabila, tapetata cu hartie pentru copt si se da cca 35-40 minute, la foc potrivit.
Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal, in doua discuri, egale ca grosime.

2.Pentru crema se amesteca ciocolata cu margarina Unirea moale, aflata la temperatura camerei, pana se omogenizeaza si se lasa la rece cateva minute.

3. Se fierbe, in cateva clocote, apa cu zaharul, se adauga cacaoa si la sfarsit, esenta. Se lasa sa se raceasca.

4. In forma in care am copt blatul, asezam primul disc de blat, insiropat bine cu sirop rece apoi se toarna crema si deasupra se presara bucati din trufele de ciocolata, pe care le-am taiat in patru.
Se aseaza partea cealalta de blat, insiropat si el bine, se preseaza usor cu mana apoi se da la rece, 2 ore.

Se scoate tortul din forma si deasupra se toarna cu grija glazura pe care am preparat-o la foc mic, amestecand continuu, in zaharul pudra amestecat cu lingura de miere de albine lichida si ciocolata data prin razatoare. Se mai da la rece cateva minute, sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!

Data articol: februarie 25, 2013