Iata un tort simplu ce preparat: Tort de ciocolata.
Ingrediente Tort de ciocolata
8 oua pt blat
200 g faina
50 g cacao
250 g zahar
1 lingura esenta vanilie
150 ml rom
3 oua pt crema
4 linguri zahar pudra
4 linguri faina
5linguri cacao
200 ml lapte
Mod de preparare Tort de ciocolata
Blatul se face astfel: albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, faina putin cate putin si cacaoa, apoi se pune intr-o oala rotunda pe hartie de copt.
Siropul in preparam in urmatorul fel: zaharul (250 g) se fierbe cu jumatate pahar cu apa, vanilie, o jum de lingura zeama de lamaie si romul. Dupa ce este gata blatul, se lasa la racit, se taie in 3 si se insiropeaza bine. Intre timp pregatim crema. Batem ouale cu zaharul pudra, faina, cacaoa si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca in crema.
Serviti cu placere!
Incearca si aceasta reteta video