Va propunem astazi o reteta simpla, dar delicioasa, care ne-a indulcit multora dintre noi copilaria si la care poftim si acum, din cand in cand: Tort de biscuiti. De ce am ales aceasta reteta? Pentru ca, exceptand faptul ca este pur si simplu delicioasa, ofera si oportunitatea de a-i implica pe copii in realizarea acestui tort, avand parte astfel de momente speciale petrecute impreuna.
Ingrediente Tort de biscuiti
Pentru crema:
200 g biscuiti Petit Beurre;
200 g unt;
o cana zahar pudra;
o lingurita cacao;
esenta de rom;
Pentru sirop:
4 linguri de zahar;
esenta de rom.
Mod de preparare Tort de biscuiti
Se face siropul dizolvand 4 linguri de zahar in 200 ml apa si adaugand esenta de rom.
Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul pudra pana cand devine o pasta omogena. Apoi se adauga cacao si esenta de rom (aprox. 10 ml) si se amesteca bine.
Se incepe “construirea” tortului, astfel: se scufunda biscuitii, cate unul, rand pe rand, in siropul caldut, pentru 2 secunde fiecare, dupa care se ung cu crema folosind un cutit si se lipesc unii de ceilalti. Se formeaza doua “trenulete” din biscuiti, care se alatura. Se pastreaza putina crema pentru a orna tortul la final.
Se lasa sa stea pana a doua zi, apoi se consuma cu placere!
“Pofta buna”!
Incearca si aceasta reteta video