Pentru o zi de weekend, un tort racoritor este numai potrivit la desert. Iata cum se prepara Tort DAVID.
Ingrediente Tort DAVID
Pentru ornat:
-500 g frisca (pt prajituri)
-jeleuri in forme de animalute si fructe
-bomboane colorate
Pentru umplut:
-2 plicuri crema pentru prajituri(vanilie si lamaie)
-zahar
-esenta
-fructe(banane,kiwi,..)
-lapte
Pentru 2 blaturi:
-400 g zahar
-6 oua
-600 g faina
-1 praf de copt
-2 pliculete zahar vanilat
-lamaie
-3,4 linguri de apa
-200 g unt,margarina sau 100ml ulei
Pentru sirop:
-copot de visine
-zahar
-esenta
Mod de preparare Tort DAVID
Untul se topeste la bain-marin, se amesteca faina cu paful de copt .
Albusurile, se separa de galbenus,se bat spuma tare apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat apoi se bat iar spuma tare,se adauga galbenusurile,untul topit si o lingurita de zeama de lamaie si toata faina,se amesteca prin rasturnare de 10-12 ori si se pune umplutura in tavi de tort unse cu margarina,se dau tavile la cuptoul preincalzit pentru 30 de minute(incercati cu o scobitoare daca este gata).
Dupa ce blaturile s-au racit se insiropeaza (siropul se face din compot de visine, zahar si esenta de vanilie sau lamaie) si se umple cu crema pentru prajituri (se prepara comform instructiunilor de pe plic) si fructele taiate feliute.
Se orneaza cu frisca, jeleuri si bomboane.
Incearca si aceasta reteta video