Tort cu portocale

05 februarie 2019,
tort de portocale - sfatulpraintilor.ro - pexels-photo-140831

Iata reteta unui delicios Tort cu portocale. Se prepara foarte usor.

 

 

Ingrediente Tort cu portocale

Blat

4 oua

250 g faina

250 g zahar

125 ml ulei

1 lingurita praf de copt

1 pliculet zahar vanilat

 

Crema:

4 oua

4 linguri de zahar

200 ml lapte

500 g frisca vegetala

4 lingurite gelatina

8 portocale.

frisca pentru ornat.

200 ml apa

 

Mod de preparare Tort cu portocale

Blatul se prapara astfel:

Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul, faina, praful de copt stins. Se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o oala rotunda si se introduce in cuptorul incins

Crema se prepara astfel:

Apa fierbinte se amesteca cu gelatina. Ouale, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca, se mai lasa apoi la rece cam o ora.

Cand s-a racit blatul se taie in 3 pe orizontala, se umple cu crema si pe fiecare etaj peste crema se pune un rand de portocale taiete felii. Deasupra se imbraca cu frisca si se orneaza cu felii de portocale, fulgi de ciocolata, dupa preferinte si inspiratie.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita