Iata reteta unui delicios Tort cu portocale. Se prepara foarte usor.
Ingrediente Tort cu portocale
Blat
4 oua
250 g faina
250 g zahar
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Crema:
4 oua
4 linguri de zahar
200 ml lapte
500 g frisca vegetala
4 lingurite gelatina
8 portocale.
frisca pentru ornat.
200 ml apa
Mod de preparare Tort cu portocale
Blatul se prapara astfel:
Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul, faina, praful de copt stins. Se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o oala rotunda si se introduce in cuptorul incins
Crema se prepara astfel:
Apa fierbinte se amesteca cu gelatina. Ouale, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca, se mai lasa apoi la rece cam o ora.
Cand s-a racit blatul se taie in 3 pe orizontala, se umple cu crema si pe fiecare etaj peste crema se pune un rand de portocale taiete felii. Deasupra se imbraca cu frisca si se orneaza cu felii de portocale, fulgi de ciocolata, dupa preferinte si inspiratie.
Incearca si aceasta reteta video