Ultimele

Tort cu mousse de piersici si capsune

Retetele tale » Tort cu mousse de piersici si capsune

Iata un desert delicios: Tort cu mousse de piersici si capsune.

INGREDIENTE Tort cu mousse de piersici si capsune

-1 pachet piscoturi
-2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)
-500 ml frisca
-2 pachete gelatina
-5 oua
-1 cana de zahar
-esenta de lamaie sau de portocala
-fructe la alegere,in cazul meu capsuni

MOD DE PREPARARE Tort cu mousse de piersici si capsune

Piersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.
Se pun ouale si zaharul intr-un castron. Se bat putin, pana se omogenizeaza zaharul, apoi se pun pe baie de aburi.
Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.
Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua. Se adauga si esenta. Se lasa putin la racit.
Se adauga piureul de piersici in frisca. Crema racita se adauga si ea in frisca.
Se tapeteaza o forma cu folie de plastic. Se pune un rand de piscoturi, unul de crema, piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan, care poate inlocui piscoturile.
Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema. Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 29, 2025