Tort cu gutui si ciocolata amaruie

21 februarie 2013,

Oanapl a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente:
-2 gutui mari,
-100 g ZAHAR,
-50 g unt,
-un praf de scortisoara,
Pentru blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de ulei,
-un zahar vanilat,
-4 linguri de faina,
-un praf de copt,
Pentru ornat
-o ciocolata amaruie,
-20 g unt,
– o lingura nuca de cocos

 
Preparare:
In primul rand spalati gutuile si curatati-le de seminte, apoi taiati-le in cubulete.
Intr-un vas (craticioara) in care veti coace prajitura, puneti la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a caramelizat adaugati 50 g unt, amestecati sa se topeasca totul.
In acest amestec puneti gutuia tocata si amestecati sa se distribuie pe toata suprafata bucatilor de fruct. Apoi inchideti focul si lasati sa se raceasca.
In acest timp separati ouale si bateti spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul adaugat lingura cu lingura si zaharul vanilat. Adaugati apoi galbenusurile si uleiul amestecand usor cu telul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt pe care le incorporati usor prin rasturnare cu telul fara sa amestecati energic.
Turnati blatul in vasul cu fructele caramelizate dupa ce ati uns peretii cu o pensula inmuiata in unt topit si dati la cuptor pt cca 30 min in functie de grosimea prajiturii.
Cand s-a copt desprideti cu un cutit marginile blatului puneti un platou pe masura deasupra si rasturnati prajitura.
Dupa ce s-a racorit turnati ciocolata topita (pe baia de abur si amestecata cu putin unt) si ornati cu nuca de cocos.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita