Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Elke: Tort cu frisca si fructe. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat:
6 oua
200 gr zahar + 6 linguri apa ( se fierbe ca un sirop)
200 gr faina + 1 praf de copt
1 lingura cu varf de cacao
sare
6 linguri ulei
Crema
300 ml frisca lichida
1 iaurt de caise (mic aprox 200 gr)
1 gelatina alim.
1 banana,1 kiwi,3 piersici
Decor
200 ml frisca
1 kiwi si 1 piersica
1 gelatina transparenta
Mod de preparare
Se bat albusurile ca la bezele, se adauga siropul fierbinte, galbenusurile si uleiul, la urma se adauga cacaoa, faina, praful de copt si sarea. Se da la cuptor aprox 40 min.
Se bate frisca lichida bine pana se mai intareste, se adauga gelatina fierbinte apoi iaurtul. Se umple blatul destul de repede deoarece incepe sa se intareasca frisca (gelatina se pune intr-un castron cu putina apa,cam 50 ml se se lasa putin la inmuiat,se pune sa se topeasca pe aburi sau daca va grabiti puteti sa puneti cateva secunde la microunde, eu asa am facut).
Dupa ce blatul s-a racit, se taie in 3, se pune pe un platou primul rand de blat se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom, se pun fructele taiate marunt, o parte din frisca, apoi urmatorul rand de blat, insiropat, fructe, pe ultimul blat se pune restul de frisca si se da putin la frigider.
Se pun fructele deasupra taiate dupa preferinta, apoi se prepara gelatina conform instructiunilor si se orneaza cu frisca.