Tort cu doua creme de ciocolata

19 mai 2020,
tort cu doua creme de ciocolata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cake-4516387_1920

Iata o delicioasa reteta de tort cu doua creme de ciocolata.

 

Ingrediente Tort cu doua creme de ciocolata


900 ml frisca lichida, 2 tablete ciocolata alba, 2 tablete ciocolata cu lapte, blat tort de cacao, glazura de ciocolata, 6 linguri zahar, esenta migdale, esenta rom

 

Mod de preparare Tort cu doua creme de ciocolata

Crema 1: 300 ml frisca lichida se pune la foc mic impreuna cu ciocolata alba rupta in bucati… se amesteca mereu pana la dizolvare completa, se adauga cateva picaturi de esenta de migdale. Se da la rece pentru 2-3 ore
Crema 2: se procedeaza la fel ca la prima crema, decat ca aici folosim ciocolata cu lapte …se da si ea la rece. Dupa ce a stat la frigider cel putin 2 ore se bate bine cu mixerul pana se obtine o crema fina.

Sirop: se topesc 3 linguri de zahar si se adauga o cana de apa ..se lasa s a fiarba pana se dizolva zaharul ars. Se mai adauga 3 linguri de zahar si esenta rom

Blatul din 3 foi se umple cu cele doua creme, se insiropeaza foarte putin daca este un blat cumparat din comert, deasupra se orneaza cu frisca (300 ml) si fulgi de ciocolata.

Imagine de Manfred Richter de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita