Iata o reteta deliciosa de tort: Tort cu crema mascarpone si fructe de padure. Reteta propusa de Ela2013.
La sfarsitul lunii februarie am participat la ziua de nastere a fetitei prietenei mele. Am avut ocazia sa gust un tort deosebit, cu o crema foarte fina. Multe zile la rand m-am tot gandit la acel tort si am hotarat sa incerc si eu, sa vedem ce iese. Va trimit reteta care este destul de simpla si rapida.
BLAT – Pandispan din 6 oua
6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se adauga pe rand cele 6 galbenusuri iar la final pe rand cele 6 linguri de faina amestecand prin rasturnare.
Crema 2 cutii mascarpone ( 250 g cutia)
2 cutii frisca ( 200 g cutia)
150 g zahar pudra
1 plic gelatina Dr . Oetker
100 ml apa rece
Batem frisca adaugam zaharul batem in continuare apoi adaugam mascarpone.
Separat hidratam gelatina in 100 ml apa rece. O punem la incalzit si o dam la racit. Atentie fierberea distruge gelatina. Cand s-a racit si incepe sa se inchege o adaugam la crema si omogenizam. Crema se da o jumatate de ora la frigider.
Blatul se taie in doua , intindem jumatate din crema apoi imbracam tortul cu restul de crema.
La final punem deasupra 400 g mix de fructe de padure peste care turnam Tort Gelee rosu.
Incearca si aceasta reteta video
POFTA BUNA!
Cuvinte cheie: retete tort, tort cu crema mascarpone, Tort cu crema mascarpone si fructe de padure, tort cu fructe