Un deliciu de desert: Tort cu crema de zahar ars! Incearca-l si tu!
Ingrediente Tort cu crema de zahar ars
Pentru crema este nevoie de: 4 oua, 6 linguri zahar, 500ml lapte, 1 plic zahar vanilinat, cana zahar.
Pentru blat: 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 praf de copt.
Pentru ornat: 1 plic frisca .
Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars
Caramelizezi zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 2-3l si rotesti vasul, sa fie imbracati peretii. Lasi la racit. Amesteci apoi cu telul ingredientele pentru crema, apoi le torni in vasul tapetat.
– Dai in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 20min, cat sa o coci pe jumatate.
– Faci un blat simplu: bati albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, adaugi si celelalte ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt;
– Deschizi cuptorul, scoti crema, torni compozitia pentru blat si mai lasi totul in cuptor inca 20-25min.
– Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou.
– Se orneaza dupa preferinte.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pexels.com