Tort cu crema de zahar ars

13 ianuarie 2019,
Tort cu crema de zahar ars

O nebunei de tort! Cel mai bun desert mancat vreodata: Tort cu crema de zahar ars.

 

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente blat :

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt

Ingrediente pentru crema :

8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar

Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita.

 

Mod de procedare Tort cu crema de zahar ars

Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Dupa aceasta pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator. Spargem intr-un vas cele 8 oua, punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat, si ne apucam de preparatul blatului de piscot.

Blat piscot:

Separam cele 4 oua .La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate. Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se  si se poate orna cu frisca si ciocolata rasa.
Se serveste rece !!!

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita